Příloha č. 8 Výsledky chemického rozboru vody (Bláha,
1998)
Ukazatel |
Jednotky |
VRT J2 NM 1,9m 30.7. |
VRT J3
NM 0,55m 31.7. |
VRT J4
NM 0,80m 31.7. |
pH |
- |
6,2
± 0,05 |
6,00
± 0,05 |
4,80
± 0,05 |
vodivost |
µS/cm |
1,25
± 5 |
447
± 5 |
478
± 5 |
KNK4,5 |
mmol/l |
1,61
± 5 |
1,01
± 5 |
0,05
± 5 |
ZNK8,3 |
mmol/l |
49,9
± 5 |
1,99
± 5 |
2,35
± 5 |
CO2 agresivní |
mg/l |
1,88
± 10 |
86,5
± 10 |
100
± 10 |
tvrdost celková |
mmol/l |
12,3
± 10 |
1,60
± 10 |
1,73
± 12 |
Mg |
mg/l |
55
± 10 |
12,7
± 10 |
15,4
± 12 |
Ca |
mg/l |
55
± 10 |
43
± 10 |
44
± 10 |
SO42- |
mg/l |
130
± 5 |
148
± 5 |
187
± 5 |
NH4+ |
mg/l |
0,85
± 5 |
0,20
± 5 |
< 0,05 - |
odparek |
mg/l |
662
± 5 |
24 890
± 5 |
888
± 5 |
Ukazatel |
Jednotky |
Stupeň
agresivnosti prostředí |
||
|
|
1a |
ma
|
ha |
tvrdost vody |
mmol/l |
do 0,53 |
- |
- |
pH |
|
>5 do 6,5 |
>4 do 5 |
do 4 |
CO2 agresivní |
mg/l |
>4 do 15 |
>15 do 30 |
>30 |
Mg |
mg/l |
>1000 do 2000 |
>2000 |
- |
NH4+ |
mg/l |
>100 do 500 |
>500 |
- |
SO42- |
mg/l |
>250 do 500 |
>500 do 1000 |
>1000 |
celkový obsah solí* |
g/l |
>10 do 20 |
>20 do 50 |
>50 |
Ukazatel |
Jednotky |
VRT J2
1,9m 30.7. |
Limitní hodnoty dle ČSN 75
7111 |
|
MH |
IH |
|||
koliformní
bakterie |
KTJ/100 ml |
0 |
0
(NMH) |
0
(NMH) |
enterokoky sk. D |
KTJ/100 ml |
>150 |
0
(NMH) |
0
(NMH) |
mezofilní
bakterie |
KTJ/ml |
>10 000 |
20
(MH) |
100
(MH) |
psychrofilní bakterie |
KTJ/ml |
>20 000 |
200
(MH) |
500
(MH) |
Ukazatel |
Jednotky |
VRT J3
0,55m 31.7. |
Limitní hodnoty dle ČSN 75 7111 |
|
MH |
IH |
|||
koliformní
bakterie |
KTJ/100 ml |
0 |
0
(NMH) |
0
(NMH) |
enterokoky sk. D |
KTJ/100 ml |
3 |
0
(NMH) |
0
(NMH) |
mezofilní
bakterie |
KTJ/ml |
>10 000 |
20
(MH) |
100
(MH) |
psychrofilní bakterie |
KTJ/ml |
>10 000 |
200
(MH) |
500
(MH) |
Ukazatel |
Jednotky |
VRT J4
0,80m 31.7. |
Limitní hodnoty dle ČSN 75
7111 |
|
MH |
IH |
|||
koliformní
bakterie |
KTJ/100 ml |
0 |
0
(NMH) |
0
(NMH) |
enterokoky sk. D |
KTJ/100 ml |
11 |
0
(NMH) |
0
(NMH) |
mezofilní
bakterie |
KTJ/ml |
>500 |
20
(MH) |
100
(MH) |
psychrofilní bakterie |
KTJ/ml |
>500 |
200
(MH) |
500
(MH) |